De tijdelijke crisismaatregel “Extra tijdelijke contracten voor jongeren” eindigt met ingang van 1 januari a.s.

Voor werknemers jonger dan 27 jaar gaat de ‘gewone’ regel weer gelden: maximaal drie contracten voor bepaalde tijd én niet langer dan 36 maanden in dienst. Meer opeenvolgende contracten of een langere periode leiden tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Is er op dit moment een werknemer jonger dan 27 jaar op basis van een vierde arbeidsovereenkomst voor u werkzaam? Maakt u zich geen zorgen. Dit is voorzien in het overgangsrecht bij de crisismaatregel. Deze werknemers krijgen, zolang zij nog geen 27 jaar oud zijn, op het moment van het vervallen van de regeling geen arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Dat gebeurt pas als u hen een vijfde contract zou aanbieden.

Meer informatie: de arbeidsrechtadvocaten van Pellicaan Advocaten

Over Pellicaan Advocaten

Advocatenkantoor met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Focus op ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Internet: http://www.pellicaan.nl - http://twitter.com/pellicaan
Dit bericht werd geplaatst in Arbeidsrecht en personeelszaken en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De tijdelijke crisismaatregel “Extra tijdelijke contracten voor jongeren” eindigt met ingang van 1 januari a.s.

 1. Hebben jullie reden om te denken dat er meer van dit soort veranderingen in aankomst zijn de komende tijd of is dit het voorlopig?

  Groeten Adriana

 2. Beste Adriana,

  Deze ontwikkelingen worden behandeld tijdens onze actualiteitenbijeenkomst arbeidsrecht van 22 maart a.s. Ik heb eerder begrepen dat ons kantoor te Capelle aan den IJssel voor jullie niet is aan te rijden. Nu de bijeenkomst (nog) niet zal worden gehouden op andere vestigingen van Pellicaan Advocaten, stel ik voor om een zogenaamde Legal Scan Arbeidsrecht te laten uitvoeren jullie op kantoor door een collega van ons kantoor te Eindhoven.

  Om de arbeidsrechtelijke risico’s in jullie organisatie te inventariseren is door ons de Legal Scan Arbeidsrecht ontwikkeld, een methode om de juridische infrastructuur op het gebied van personeelszaken van een organisatie te inventariseren en vervolgens te analyseren. De Legal Scan Arbeidsrecht bestaat uit een lijst met vragen op arbeidsrechtelijk, sociale verzekeringsrechtelijk en loonbelastingtechnisch gebied. Het doornemen van de vragenlijst kost niet meer dan 30 minuten. Vervolgens ontvangen jullie van pns een schriftelijke analyse, waarin – indien er risico’s zijn geconstateerd- tevens kort wordt aangegeven welke maatregelen jullie kunnen nemen om bepaalde risico’s af te dekken.

  Kortom: deze scan biedt je de mogelijkheid om geheel kosteloos met een gespecialiseerde advocaat over arbeidsgerelateerde zaken te spreken of als je daar prijs op stelt, een specifieke juridische kwestie te bespreken.

  Ik hoor graag of je van deze mogelijkheid gebruik wil maken.

  Met vriendelijke groet,

  Richard Ouwerling

 3. Ook anderen kunnen zich bij ons melden voor de Legal Scan Arbeidsrecht, neem contact op met één van onze vestigingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s