Woningcorporaties hoeven minder vaak Europees aan te besteden – meer kansen voor het mkb

Europese aanbesteding is een dure bezigheid, zowel voor de aanbestedende diensten (zoals bestuursorganen en door de overheid gefinancierde instellingen) als voor degenen die aan aanbesteding meedoen. Europees aanbesteden is aan beide kanten duur omdat de regels heel stipt moeten worden nageleefd en bepaalde fouten niet kunnen worden hersteld. Het is in het belang van het mkb dat op kleinere opdrachten geen Europese aanbestedingsregels van toepassing zijn. Hun kans om een opdracht te verkrijgen wordt daarmee groter.

In dat kader heeft de de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in juni 2011 een regeling (*) getroffen die tot gevolg heeft dat woningcorporaties minder vaak Europees hoeven aanbesteden. Het is te hopen dat ondernemers uit het mkb daarmee meer kansen krijgen.

(*) Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 6 juni 2011, nr. 2011-2000218049, tot wijziging van de Tijdelijke regeling diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting en het Besluit beheer sociale-huursector (vervallen verplichting voor toegelaten instellingen om bij grotere aanbestedingen van maatschappelijk vastgoed de aanbestedingsrichtlijn te volgen)

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ ||| modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s