Downloads

Via deze pagina kunt u bestanden vinden die u kunt downloaden.

Ondernemingsrecht

  • Introductie inzake de inkoop van aandelen: pdf-bestand.
  • Dienstverlening bij fusie en overname, flyer over onze dienstverlening “Gedegen onderzoek bij koop familiebedrijf” > pdf-bestand

Flex-bv

  • Het flexibele bv-recht, nieuwsbrief met nadere informatie over het nieuwe bv-recht dat op 1 oktober 2012 in werking is getreden (juni 2012) > pdf-bestand
  • Nieuw flex-bv recht vergt actie, ook door bestaande bv’s, Xander Alders in IJssel Business Magazine, juni 2012 > pdf-bestand
  • “Flexibeler BV-recht biedt ondernemer keuzemenu”, artikel door Ellen Timmer in AccountancyNieuws 31 augustus 2012.
  • Artikel van André de Vos in het FD onder de titel “Flex-bv biedt weinig voordelen” verschenen op 28 september 2012, waarin Ellen Timmer wordt geïnterviewd over de flex-bv.

Kijk voor informatie over de flex-bv en andere wijzigingen in het ondernemingsrecht ook op ons weblog over de modernisering van het Nederlandse ondernemingsrecht.

Arbeidsrecht

  • Met de slogan “Elke tak van sport kent z’n eigen regels. Wie kent ze van de uitzendbranche?” brengt Pellicaan Advocaten onder de aandacht dat Pellicaan gespecialiseerde juridische diensten biedt aan de uitzendbranche. Dit gebeurt in samenwerking met accountants- en belastingadviesorganisatie Mazars, die de fiscale en financiële advisering voor zijn rekening neemt. Meer informatie in deze flyer (pdf).

Informatie over arbeidsrecht is te vinden in de rubriek ‘arbeidsrecht en personeelszaken’ op dit weblog.

Pellicaan Advocaten stelt via Z24 gratis voorbeelden op het gebied van het arbeidsrecht ter beschikking: download een gratis voorbeeld arbeidsovereenkomst.

Overige rechtsgebieden

  • Incassodienstverlening door Pellicaan Advocaten, flyer met informatie over onze diensten > pdf-bestand

Informatie over de overige rechtsgebieden is te vinden via de categorieën in de rechterkolom (waarbij we aantekenen dat wij zelf geen belastingadvies geven).

Zie over de rechtsgebieden waarop wij actief zijn deze pagina op onze algemene website. Uiteraard kunt u ook altijd per e-mail of telefonisch contact met ons op te nemen om na te vragen of wij op een bepaald terrein actief zijn.